Sunday, January 9, 2011

homemade chocolate+blackberry cheese tart:)))

sebelom ape2 gelarlah aku CHEF MUDA,IRON CHEF dan ape2 lg yg sewaktu dgnnya..
aku tlh berjya mnghasilkan recipe seperti yg tercatat di atas..
maka,rmi la suara2 merdu yg memuji karya agung aku..hoho
pgi2 lg dah prgi menyerbu tesco untuk mmbli bahan2..
aku melangkah keluar dgn bgitu bersemangat....hahaha
smpi je kat umah,aku terus unpack barang..
ready dgn kekuatan fizikal dan mntal nak masak ni...
akhirnya mnjadi jgk........
fuhh...lega...alhamdulillah...
klu x sia2 duit ibu aku hangus hitam legam camtu je...
mls nak taip lg...mai la tgk gambar,,,,,,,






walaupon rupa x seberapa tp rasenye,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
hnya tuhan je yg tau betapa sedapnya b.c.t aku...
jom la try!!!!!
best oooooooooooooooooo......
k la..bubbyeeeeeeeeeeeeee!!!!

5 comments:

Stazel // Fieq said...

ceh haha
kalau cheese+jam tak rasa berlemak sgt sbb satu tu masam, satu lagi creamy
tapi kalau cheese ngan choc kan dua2 creamy??
apa komen anda?

nabilah athirah said...

perahkan sikit lemon dlm cheese biar die jadi masam...hmmmmmmmmmmm..sedapppppppp!!!

Stazel // Fieq said...

ohh tak sangka ada lemon dalam cheese tu!!
aku dah beli dah bahan-bahan semua untuk buat cupcake, tapi slack tak dak paper cup tu! sedih aku T__T

nabilah athirah said...

awatnya!!!!!hang bli la kat 2ply ka mne2 kdi kek lg...selmat mncuba...post gmbar pastu..haha..pasni aku nak try buat tteokbokki,street food korea..hahah

Stazel // Fieq said...

udah! UDAH! mak aku dah beli!! YESS!!!!
lorrh, kenapa tiba2 makanan korea pulak?
jauh benor melencong, drpd pastry ke makanan korea~
eh,asal lama tak nmpk ko on9?